۲۲ تیر ۱۳۹۲، ۱۰:۴۲

مهر گزارش می دهد؛

پیامک هایی که خرافه پرستی را رواج می دهند/ لزوم توجه مردم و مسئولان

پیامک هایی که خرافه پرستی را رواج می دهند/ لزوم توجه مردم و مسئولان

ارومیه – خبرگزاری مهر: بدعت و خرافه پرستی در آیین های دینی و مذهبی از قدیم الایام بوده و هست ولی ظهور و بروز فناوری های نوین، رواج و دامن زدن به این خرافه پرستی ها از سوی افراد فرصت طلب به ویژه در بین نسل جوان را سهل تر کرده است.

به گزارش خبرنگار مهر، بی شک بیشتر کاربران تلفن همراه در طول سال با پیامک های متعددی که به عنوان نمونه "الله، الله، الله، الله،الله، الله،الله، الله، الله هر چی ازالله میشه غیر از الله نمیشه برای 9 نفر بفرست به جون خودم فردا خبر خوبی می شنوی اگر ارسال نکنی تا 9 سال بدشانس خواهی بود"  مواجه هستند که آنها را مجبور به ارسال این پیامک به چند کاربر دیگر می کند.

هر چندارسال این پیامک ها طی سالهای گذشته نیز رواج داشته اما ارسال کنندگان آن در ماه های اخیر به ویژه با فرا رسیدن ماه مبارک رمضان یا ماه های محرم و .... از اعتقادات مذهبی مردم سوء استفاده کرده و در برخی مواقع با تاکید بر اینکه اگر این پیامک را ارسال نکنید دچار عذاب الهی می شوید بر عمق این خرافه پرستی می افزایند.

البته ارسال انبوه این نوع پیامک ها دیگر جزوی از سرگرمی های روزانه کاربران شده است اما در  بسیاری از مواقع تا حدی پیش می رود که برخی از کاربران دچار شک و تردید شده و چه بسا تمام افکار و ذهن او را درگیر می کند و این در حالی است که در کنار این این پیامک ها نمونه بازری از خرافه پرستی و بدعت تبلیغ می شود.

متأسفانه این پیامک ها نه تنها از سوی افراد ناشناس بلکه دوستان و آشنایانی ارسال می شود که حذف و بی توجهی به آنها در برخی مواقع غیر ممکن به نظر می رسد.

برای بررسی بیشتر و بهتر این موضوع سراغ شخصیت ها و روحانیون بارز دینی و مذهبی رفته و احکام عمل به چنین اقداماتی را جویا شده ایم.

لزوم توجه و برخورد جدی با خرافه پرستی و بدعت در مسایل دینی و مذهبی

معاون امور فرهنگی اداره کل تبلیغات اسلامی آذربایجان غربی در گفتگو با خبرنگار مهر، با تاکید بر بی توجهی مردم به این پیامک ها گفت: همه اینها فکرهای انحرافی بوده که قبلا نیز در حاشیه کتابها یا در کاغذی کوچک نوشته می شد و اکنون با پیشرفت تکنولوِژی روش ارسال آنها نیز تغییر کرده است.

حجت الاسلام محمد فتاحی با بیان اینکه این نوع پیامکها هیچ سندیتی نداشته و مسائل دینی واضح و روشن از طرق مشخص به مردم ارائه می شود، اظهار داشت: متاسفانه این پیامکها و درخواستهای این چنینی از افراد موجب ترویج خرافات و وارد شدن آن به فضای دینی و معنوی جامعه می شود.

وی ضمن تاکید بر لزوم تدبر، تفکر و اندیشه در خصوص مسائل دینی به جای بازی با یکسری فکرهای انحرافی شد و اعلام کرد: این اقدامات تنها وقت مردم را تلف و هزینه ای را بر دوش آنها می گذارد که هیچ ثمره ای نیز نداشته و گاهی فقط در جهت منافع شرکتهای مخابراتی به صورت گسترده ارسال می شود ولی به لحاظ شرعی و دینی وجهه ای ندارد.

حجت الاسلام فتاحی ریشه گرفتار شدن در بند چنین مسائلی را عدم اطلاع کافی مردم از حوزه مسائل دینی و عدم وجود زمینه های معنوی تاثیر گذار در سطح جامعه دانست و ادامه داد: با وجود اینکه گرایش معنوی در جامعه اسلامی در حد بالا و قابل قبول بوده ولی متاسفانه آگاهی های لازم در حوزه دینی و مسائل دینی خیلی پایین است.

وی با اشاره به اینکه حتی افراد تحصیلکرده در مدارس و دانشگاهها با مبانی اصیل دینی به خوبی آشنا نشده و در حوزه با کاستی هایی مواجه هستیم، عنوان کرد: آموزشهای رسمی برای ارائه آموزه های دینی و ارتقای سطح آگاهی مردم از احکام و مسائل شرعی کافی و جوابگوی نیازها نبوده بطوری که امروز شاهد بروز برخی خرافه ها در سطح جامعه و محیط پیرامون هستیم.

این کارشناس مسائل مذهبی خواستار حرکت در جهت رشد آگاهانه باورهای دینی و اعتقادات مردم توسط همه دستگاه های متولی شد و اضافه کرد: باید مردم را بیشتر با اصول و مبانی دینی آشنا و خرافات موجود در جامعه را برای مردم تبیین و تشریح کنیم، تا با آگاهی کافی نسبت به انجام تکالیف دینی و شرعی خود اقدام کنند.

وی با بیان اینکه آموزش و پرورش، دانشگاهها و رسانه ملی باید در این زمینه قدم های جدی بردارد، گفت: همچنین برگزاری کارگاههای آموزشی، گفتمان دینی در سطح مساجد، پایگاههای مقاومت بسیج، مدارس و دانشگاهها و بهره گیری از شبکه تبلیغ و تقویت آن راهکار موثری برای مقابله با بروز این خرافات در جامعه خواهد بود.

بی هویت کردن جوانان از اهداف هجمه های فرهنگی دشمنان نظام است

مدیرکل تبلیغات اسلامی آذربایجان غربی نیز در خصوص حکم عمل به چنین خواسته هایی اظهارداشت: این پیامک ها از ریشه و اساس بی پایه بوده و وجوب شرعی ندارد و الزاما تکلیف آور نیست.

حجت الاسلام سید محمد فخری در گفتگو با خبرنگار مهر با بیان اینکه این اقدامات در طول سال به ویژه با فرا رسیدن ماه رمضان نشانه ای از سو استفاده دشمنان نظام از اعتقادات دینی مردم مسلمان و دیندار کشورمان است اظهارداشت: خرافه و بدعت ها از بنیان تاسیس اسلام تاکنون بوده و هست و تنها شکل آن به مرور زمان تغییر می کند.

وی بر لزوم افزایش اطلاعات و آگاهی دینی مردم تاکید کرد و افزود: دشمنان نظام از هر فرصتی برای بی هویت کردن جوانان سو استفاده می کند و با ابراز های تبلیغاتی نوین  جوانان را جذب می کنند تا به اهداف خود برسد در این راستا ارتقای سطح آگاهی می تواند کمک شایانی بکند.

حجت الاسلام فخری در خصوص شک و تردید برخی مردم مبنی بر عدم عمل به خواسته های این پیامک ها اظهارداشت: هدف اصلی از هجمه های فرهنگی ضربه زدن به ریشه اعتقادات فرهنگی و مذهبی است مردم باید بدانند این پیامک ها نیز بخشی از اهداف شوم دشمنان است و عمل به آنها هیچ دینی بر گردن دریافت کننده این پیامک ندارد.

مدیرکل تبلیغات اسلامی آذربایجان غربی با اشاره به قرار گرفتن در ماه مبارک رمضان بر لزوم آگاه سازی مردم از سوی مداحان، روحانیون و ... تاکید کرد و یادآور شد: این ماه بهترین فرصت برای ارتقای سطح دینی و مذهبی و نیز آگاهی مردم به ویژه جوانان است.

حجت الاسلام فخری قرائت قرآن، عمل به فرامین قرآنی، حضور در مساجد و خواندن ادعیه های این ماه را بهترین روش برای دوری جستن از این خرافه ها و بدعت ها برشمرد و تمسک به نام و یاد خدا، اقامه نماز، مطالعه و آگاهی کافی در خصوص مسایل دینی و قرآنی را بهترین راه برای مقابله با این بدعت ها و خرافه ها عنوان کرد.

با خرافه و بدعت خواندن این مسایل نمی توان به راحتی از تاثیر مخرب آنها چشم پوشید در این راستا لزوم برنامه ریزی، اطلاع رسانی و آگاهی کافی از سوی مردم و برنامه ریزان فرهنگی به ویژه استقبال بی نظیر مردم از ماه مبارک رمضان ضروری به نظر می رسد.

گزارش: سکینه اسمی

کد خبر 2095435

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha